Les Franqueses condemna les matances a Palestina

La junta de portaveus de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat una moció per tal de condemnar la matança de 59 manifestants palestins que va tenir lloc el passat 15 de maig a Gaza. La moció, presentada pel grup Imaginem les Franqueses en Comú, condemna així mateix el bloqueig al que està sotmès aquest territori per part d’Israel i dóna suport a la proposta d’Amnistia Internacional per tal que s’estableixi un bloqueig armamentístic contar l’estat hebreu.

Aquesta moció va comptar amb el suport d’Imaginem les Franqueses en Comú, el PSC, ERC i Convergència per les Franqueses. El PDECAT es va abstenir mentre que el Partit Popular hi va votar en contra. Precisament fou la regidora popular Martha Edel, la més crítica amb la proposta. Segons Edel, Moltes de les informacions que ens arriben del Proper Orient són “notícies falses” que volen confondre occident. “Israel tan sols es defensa”, va dir davant del govern de palestí de Hamàs. Cal recordar que l’exèrcit israelià va disparar amb foc real als manifestants que s’acostaven a la frontera amb Israel per tal de protestar pel trasllat de l’ambaixada americana a la ciutat de Jerusalem.