AVANCEM CAP A LA REPÚBLICA

Abans de res vull donar les gràcies a totes les franquesines i franquesins que van formar part dels Comitès de Defensa del Referèndum i als que durant tota la nit i des de les 5h del matí van estar protegint les urnes i donant suport, des de casa, preparant-nos el menjar o cafè, o el que fes falta. 

 A Catalunya tenim molt clar què vol dir la paraula democràcia, i la volem exercir. Per això hem aguantat l’enorme pressió a la que ens han sotmès: en les detencions del 20S que al nostre poble vam sentir de tan a prop i en la repressió policial brutal que vam patir arreu del país l’1 d’octubre, arribant a les 900 persones víctimes d’una violència policial extrema. 

 Volien garanties? Ens les han reconegut. O algú encara pensa que tot el que hem estat aguantant era només a causa de convocar una mobilització com el 9N? No. A l’Estat espanyol tenien clar que les urnes i els vots del diumenge 1 d’octubre no eren una simple consulta. Sabien a què estaven jugant realment. 

 Estem vivint dies històrics. Cal treballar per un procés constituent d’una república que ens faci sentir orgulloses del que hem construït. Una república social, que tingui cura de totes les persones, una república feminista, que lluiti per canviar la societat per guanyar la igualtat efectiva entre homes i dones, una república solidària, per seguir preocupant-nos dels pobles que passen dificultats i que veuen en Catalunya una terra amb els braços oberts plens de tendresa. 

 Aquesta és la república que hem d’aconseguir. Ens caldrà mediació i negociació, l’Estat espanyol no ens ho posarà fàcil. S’ha tret la màscara. Hem vist com el franquisme que ens crèiem enterrat, només es trobava disfressat. L’1 d’octubre ha començat la fi real del franquisme, a Catalunya ens n’alliberarem. Desitjo que arreu d’Espanya aprofitin l’embranzida catalana que els ajudi també a alliberar-se’n. Aquesta serà l’autèntica revolució. 

 Elisabet Pericas Taulats