Apreneu a preparar llom farcit de botifarra, ou dur i olives amb salsa de nous

INGREDIENTS

Dos trossos de llom (1,200 kg total)

Olives

1 botifarra negra

3 o 4 ous durs

1 tasseta de conyac

1 copa de xerès

Ceba, llorer, julivert, sal, pebre i oli

Per a la salsa: 50 g de mantega, 100 g de nous i 150 cl de crema de llet

PREPARACIÓ

Tallem les peces de llom en forma de llibre. En farcim una amb la botifarra, sense la pell. Farcim l’altra amb els ous durs i les olives pel costat.  Lliguem les peces de llom amb fil de cuina.

Deixem les peces en maceració amb la ceba filetejada, el llorer, el julivert, una mica d’oli i el xerès. Ho deixar reposar durant unes hores o, fins i tot, des del dia abans.

Posem sal i pebre a les peces de llom i una mica més de xerès. Les saltegem a la cassola amb una mica de mantega i tot l’adob de la maceració i ho deixem coure a foc lent uns 20 o 30 minuts, depenent de com siguin de grans les peces.

Passats els 20 o 30 minuts, destapem la cassola i ho deixem coure uns 5 minuts més a foc fort. També es pot acabar de coure al forn, de manera que quedarà més torrat.

A continuació, passem la salsa de coure el llom pel colador xinès i la reservem.

Per a la salsa de nous:

Piquem les nous i les coem amb els 50 g de mantega fins que quedin una mica rosses. Hi afegim el conyac i una mica de la salsa que hem reservat de coure el llom. A continuació hi posem la crema de llet tèbia i ho batem a foc lent fins que la salsa quedi lligada.