S’estrena l’himne al poble de les Franqueses

Des de fa algunes setmanes, les Franqueses compta amb la seva pròpia sardana. Es tracta de l’Himne al Poble de les Franqueses, una peça que es va estrenar durant l’acte de commemoració de la darrera Diada Nacional de Catalunya i que ha estat composta pel músic  Dani Pérez i pel redactor de Garbuix, Manel Mateo.

La idea de fer una sardana dedicada a les Franqueses va néixer de l’associació Sardanistes Franquesins. En Dani Pérez va escriure fa temps una sardana dedicada a les Franqueses i l’any passat li va comentar a l’Elionor Gascón, presidenta dels Sardanistes. Li va agradar i van estar comentant que, a més de la música, estaria bé que pogués tenir un text per ser cantada. I parlant sobre qui podria fer aquest text va sortir el nom de Manel Mateo.

La lletra de la sardana repassa algunes de les principals característiques del municipi i alguns episodis de la seva història. Així, esmenta el passat romà i feudal de les Franqueses, però també parla de la mongeta del ganxet, de la seva natura o de les festes majors del municipi. Està previst que la primera ocasió en què es balli aquesta sardana sigui durant la Fira d’entitats del diumenge 17 de desembre.