UN ANY DE CLUB DE LECTURA

Ara fa tres anys, per a les persones de les Franqueses a qui ens agrada llegir, va passar un fet molt curiós, insòlit i extremadament valuós: van obrir una llibreria al poble! No ens ho podíem creure, en aquest poble, on el comerç ha estat tradicionalment castigat i quasi rebutjat. Qui s’atrevia a obrir una llibreria? La figura de la Fe (el nom ens evocava certa esperança i no va faltar qui va fer l’acudit oportú “Ja en pot tenir, ja, de fe…li farà molta falta!”), aquella noieta inquieta d’ulls de color blau intens, ben aviat va esdevenir una veritable heroïna. Que valenta! I… Com s’ho farà?

De cop, el poble va adquirir una nova dimensió cultural. Tot eren presentacions de llibres, relats de contes per als més menuts, autors consagrats que començaven a desfilar per la nostra llibreria, homenatges a la Rodoreda, col·laboracions amb les AMPAs, i, per fi arribà, el tan desitjat Club de lectura. Uns quants no ens ho vam rumiar ni un moment , “Apunta’m, Fe”; i d’altres s’hi han anat afegint pel camí.

Ara ja fa un any del nostre club de lectura, el Club de lectura de l’Espolsada, on ens trobem homes i dones de les Franqueses, i molts d’altres pobles (tal és el poder de convocatòria de la Fe), i comentem llibres, expliquem si ens han agradat o no, riem, també plorem i ens emocionem, i sobretot gaudim d’una estona absolutament fascinant i màgica.

Ara s’acosta Sant Jordi i nosaltres, els del Club de lectura de l’Espolsada, volem celebrar aquest dia al costat de la nostra llibreria, perquè és allà on hem trobat moments de gran plaer llegint, discutint, intercanviant opinions, i és allà on volem seguir anant, esperem, durant molt de temps. Per tot això, al llarg de tot el dia s’hi durà a terme un concurs de punts de llibre i entre tots escriurem un llibre gegant, on cadascú hi podrà dir la seva. Us hi esperem, animeu-vos!

Club de lectura de l’Espolsada