Testimonis franquesins


Aquest curs, els estudiants de segon d’ESO de l’institut el Til·ler hem fet un crèdit variable relacionat amb la història recent del municipi, tot treballant amb testimonis orals.

Els primers dies del crèdit vam veure la pel·lícula “Bienvenido Mister Marshall” per saber com vivien en aquells anys. Els següents dies, ens van ensenyar a formular preguntes per a entrevistar a testimonis. Diverses persones grans van venir a explicar-nos com vivien en aquella època a les Franqueses. Després, havíem d’escollir un tema per fer un treball. Fins ara hem treballat temes com la joventut, l’escola, l’handbol, el treball,… a les Franqueses.

Un cop escollit el tema, havíem de buscar una persona que hagués viscut en aquella època. A continuació vam entrevistar-los i gravar-los per poder fer el treball i el power point amb les conclusions.

Les últimes setmanes vam estar treballant en l’entrevista i posant tot el material en ordre per poder-lo exposar. La síntesi d’aquestes tasques les podeu trobar a internet, a les pàgines http://blocs.xtec.cat/nouieslesfranqueses/ i http://www.youtube.com/watch?v=RoWQ0eEhBs0 .

Creiem que ha estat una tasca interessant, que ens ha ajudat a entendre les nostres arrels franquesines i a treballar com a historiadors.

Natàlia Barrero, Marc Rodoreda, Sílvia Ausas, Marina Messeguer i Ariadna Miró

Alumnes de segon d’ESO de l’Institut el Til·ler