LA VISA DEL SENYOR ALCALDE

Després d’analitzar la liquidació del pressupost del 2008, hem confirmat les nostres sospites sobre les prioritats dels que governen a les Franqueses, que no són altres que resoldre els assumptes personals i els del seu entorn.

La primera actuació que va fer l’equip de govern va ser apujar el sou de l’alcalde i dels regidors del govern, duplicant les despeses en aquest concepte. Després, va expedir una targeta Visa per a l’alcalde, sense límit de despesa i sense cap control, doncs hem constatat conceptes incorrectes com compres particulars a Ikea i Caprabo, pagaments de benzina del vehicle privat, d’aparcaments, de viatges, d’hotels, de restaurants, d’autopistes… Despeses que pugen una mitjana de 1.000 euros mensuals.

Ha estat sorprenent veure el pagament d’una factura de 2.300 euros a la discoteca Incògnit per les consumicions en una festa amb els treballadors de l’Ajuntament; una trista manera de malgastar els recursos públics que s’haurien de destinar a prestacions per a la ciutadania. Hem confirmat altres temes ja denunciats per CiU com: pagaments de serveis o compres sense l’adjudicació correcta i de personal sense partida, i despeses molt elevades en publicitat i imatge.

De l’anàlisi dels pagaments del primer pressupost del govern sorgit de la moció de censura, en queda palès que la prioritat de l’alcalde ha estat la de resoldre temes com el seu sou, fixant-lo al màxim possible, a més de fer-se una Visa per anar tirant de beta sense que ningú no ho controli. Queda clar que els objectius no han estat assolir millores per a la ciutadania, perquè el que s’ha fet és el que estava planificat i moltes obres i serveis que estaven en funcionament s’han aturat.

La ciutadania de les Franqueses ha de saber com actuen els seus representants polítics. Els diners públics no es poden malgastar. En la gestió pública cal honradesa i voluntat de servei a les persones, no pas ambició de servir-se del càrrec per interessos personals. No es pot deixar en males mans una Visa sense límit, perquè hi ha el perill que deixi l’Ajuntament escurat. Esperem que l’alcalde la torni el més aviat possible.

Francesc Torné i Ventura
Portaveu del Grup Municipal de CiU