Respostes eficaces en situacions meteorològiques complicades

Ens ha tocat viure un hivern força complicat, amb nevades, pluges i ventades. Unes inclemències meteorològiques que fins i tot es van cobrar la vida de persones adultes i de menors al municipi de Sant Boi de Llobregat.

A les Franqueses del Vallès les tasques de reparació de les desfetes ocasionades pel fort vent de finals del mes de gener es van fer de seguida. En pocs dies, temes com les caigudes de senyals de trànsit, voladissos o rètols publicitaris van quedar arranjats de seguida.

Els efectes de les ventades, però, encara són visibles als boscos del municipi, on s’està elaborant un estudi perquè la Generalitat pugui fer una intervenció, conjuntament amb els propietaris, amb vistes a l’estiu, per reduir el risc d’incendis.

A banda de congratular-nos perquè cap persona de les Franqueses es fes mal en unes condicions climatològiques tan excepcionals com les que es van viure amb les ventades, voldria destacar i agrair la implicació i esforç de diverses àrees del consistori: Policia Local, Brigada Municipal d’Obres, així com les dues dotacions de Bombers de la Generalitat que van intervenir al llarg de tot el dia, i dels veïns i veïnes del municipi que també van col·laborar en una situació tan delicada.

Des de primera hora vaig estar a diferents punts del municipi comprovant els efectes de la ventada i per això ja vaig fer aturar, a les 9 del matí, les competicions esportives a l’aire lliure. També es va suspendre, a la tarda, la representació d’una obra al Teatre Auditori de Bellavista. En aquests casos, el primer que s’ha de fer és promoure mesures de prevenció i això és el que hem tirat endavant des del consistori, quan s’han produït condicions que poden posar en perill als ciutadans i ciutadanes del municipi.

Una bona coordinació dels diferents serveis municipals, dels bombers de la Generalitat i de Protecció Civil són clau en situacions complicades com les que poden provocar unes condicions climatològiques molt adverses. Al municipi de les Franqueses del Vallès, a més a més, hem d’afegir la professionalitat i l’esforç de les persones que hi treballen i que tant el cap de setmana de les ventades del mes de gener com en altres circumstàncies adverses que ho requereixen sempre responen amb gran eficàcia. Per aquest motiu, els faig aquest agraïment públic i els encoratjo a seguir així en el futur.

Josep Badia

Regidor d’Esports i Serveis Municipals de les Franqueses del Vallès