Les rambles arriben a les Franqueses

Les rambles arriben a les Franqueses. I no ho dic pel nou model d’urbanització que s’ha projectat pel tram de la carretera de Ribes just abans d’arribar a la Casa Consistorial. Les noves rambles són a l’altre costat del Congost: el passeig fluvial, el carril bici, la ruta del colesterol o com en vulgueu dir. Des que es va inaugurar aquest passeig que enllaça Canovelles amb la Garriga hem creat una zona de lleure, salut i relaxació. L’únic inconvenient que hi veig és l’actitud de moltes de les persones que hi transiten, moltes d’elles fugint de la ciutat, buscant un indret més tranquil i acollidor, amb una gent més cordial… però sense voler canviar els seus hàbits d’educació. A poble tenim el bon costum de saludar els caminants que trobem en el nostre camí, coneguts o no. Aquesta és una lliçó que s’hauria d’ensenyar a tothom. Potser fóra bo d’enviar aquesta proposta al departament d’Ensenyament a veure si l’inclouen a Ciutadania. O millor encara, crear un curs d’adaptació a la vida fora de ciutat; un curs d’educació i bones maneres.

Joan A. Guillem