Si no em trobes darrera l’autobús

Encara que aquesta frase no tingui gaire sentit per a molts, (pels que vulguin, n’hi ha prou de saber que fou una cançó d’alliberament per als negres americans de fa només unes dècades), val la pena recordar la seva melodia i pensar com el transport públic era allà una manera de discriminar la població per raó de raça. A Estats Units als negres els feien seure a la part del darrera de l’autobús. Salvant les distàncies, i amb la condemna que el racisme mereix, aquí també podria ser considerat discriminatori el fet de ni tan sols poder asseure-s’hi, a l’autobús, senzillament perquè aquest no existeix. Això era, en part, el que passava a les Franqueses, on el transport públic intramunicipal era pràcticament inexistent (deixant de banda, és clar, els taxis). Ha canviat des que s’ha posat en funcionament l’autobús municipal que circula ja per Bellavista, Corró d’Amunt, Corró d’Avall, Llerona i Marata. Evidentment que en podrem discutir la freqüència, recorregut, cost, parades i comoditat dels seients; però per a la gent que no vulgui o no pugui agafar un transport particular, és ara una bona alternativa. Això sí, és a les mans de tots l’oportunitat que sigui rendible per al municipi i ho serà, només, si hi ha usuaris que l’utilitzin amb regularitat. En altres pobles de la comarca s’ha passat de l’expectativa inicial optimista a la supressió de viatges per manca de viatgers. S’hauria de considerar bo que, encara en temps de crisi, l’Ajuntament faci aquests esforços per donar serveis al ciutadà. No a tots els canvis que es van introduint amb els nous aires que corren per l’Ajuntament se’ls veu la mateixa utilitat. Per exemple, el canvi de serigrafia, logotips i disseny de la paperassa de l’Ajuntament que, per bé que acolorida i bonica, va sense bitllet i la rendibilitat que pugui tenir serà, com a mínim, més difícil de valorar.

3 comments

  1. Hola! Hola! Primera experiència col·lectiva garbuixaire amb el worpress. Un petit pas per a la informàtica, però un gran pas pel Garbuix!!!!

  2. Jo he entrat. Agustí, he entrat a remenar el WordPress utilitzant el nom_usuari que m’ha enviat en un correu en Roger, i amb la contrassenya que va enviar en una altre correu d’en Roger (i que imagino que no sabies pq servia)

  3. Hola, això és un comentari.
    Per a eliminar un comentari només has d’entrar i veure els comentaris de l’apunt, allí tindràs l’opció d’editar-los o d’eliminar-los.

Comments are closed.