Opinió: Farmàcia de guàrdia

En els darrers vint anys he vist canviar molt Corró d’Avall; hi han crescut molts blocs de pisos, escoles, espais esportius, nous comerços –alguns d’ells han pujat la persiana i l’han baixat al cap de poc-, moltes perruqueries, centres de teràpies…

Un dels serveis que s’ha multiplicat són les farmàcies. Si miro enrere en el temps recordo una farmàcia a Corró d’Avall, situada a l’alçada de l’església, i una a Bellavista, a la plaça Espanya. Avui, entre la plaça de l’Ajuntament i can Mònic en compto cinc.

Personalment, ja em va bé tenir oferta de farmàcies al municipi, perquè amb el pas del temps, cada cop en soc més usuària. Ara bé, se’m fa curiós que als vespres i a partir de dissabte al migdia seguim depenent de Granollers pel que fa a aquest servei.

Desconec del tot com es regula el servei de guàrdia a les farmàcies i de què o de qui depèn, i de les possibilitats que tenen els i les farmacèutiques del poble per atendre aquesta demanda, però aquest és un dubte recurrent que ens apareix quan ens trobem amb una urgència durant el cap de setmana o en dies festius, ja sigui perquè t’has fet un bon tall trastejant pel jardí, perquè s’ha acabat el xarop de la tos…

Ana Fernández