La CUP anuncia candidatura en solitari a les eleccions municipals

De mica en mica es va aclarint el panorama de les candidatures per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Després de setmanes d’especulacions, la CUP ha anunciat que presentarà candidatura pròpia i ha tancat la porta a integrar-se a una llista conjunta amb Imaginem Les Franqueses en Comú i ERC. A través del seu compte de Twitter, la CUP va afirmar que “Tot i estar a favor del pacte d’esquerres, pacte pel qual hem treballat durant mesos, les excessives exigències d’ERC i Iniciativa no ens permeten subscriure’l”. Esquerra va lamentar públicament la notícia i va afirmar la seva voluntat de seguir treballant “per construir un escenari de col·laboració entre les forces d’esquerra”.

Aquesta serà la primera ocasió en què la CUP es presentarà a les eleccions municipals. No serà, però l’única formació que concorrerà per primera vegada als comicis. També s’espera que ho faci Ciutadans i Contigo Somos Democracia, una organització nascuda d’una escissió del partit d’Albert Rivera. Encara queden, però, algunes setmanes perquè es tanquin les llistes i no es poden descartar noves candidatures.