Celebració dels 80 anys dels bombardejos i del final de la Guerra Civil

El 24 de gener de 1939 és un dia marcat en negre al calendari de les Franqueses. En aquesta data, en plena Guerra Civil, l’aviació franquista va bombardejar el municipi, i va provocar tres morts davant de l’estació de Corró d’Avall.

Enguany, coincidint amb el 80è aniversari d’aquests fets, el govern municipal ha preparat un conjunt d’actes per recordar l’efemèride. Entre aquests, cal destacar la col·locació d’una pedra, obra de l’escultor Jordi Barbany, a la carretera de Ribes, just al lloc on va caure l’artefacte mortal. També s’ha descobert un monòlit a la plaça de l’Ajuntament amb la inscripció “Feixisme mai més”. I es mereix una menció especial la presentació del documental Venien cada dia, que recull les vivències de la Guerra Civil de diferents veïns de les Franqueses del Vallès. Podeu veure’n un fragment aquí: https://www.youtube.com/watch?v=IQRNri19Acc.

Al llarg dels propers mesos tindran lloc més actes per rememorar els darrers dies de la Guerra Civil. Uns actes que permetran, entre altres coses, rescatar la memòria del camp d’aviació de Rosanes, un aeròdrom civil que es va utilitzar per a finalitats militars durant la confrontació.