“El que hem vist i el que veurem”, l’editorial del Garbuix 114

Aquest dies hem vist. I aquests dies veurem. En dies d’esdeveniments importants al país hem vist com es remouen les idees, les afiliacions, les ganes d’expressar-nos Hem vist un referèndum legítim declarat il·legal, hem vist les furgonetes de la Guàrdia Civil durant hores a Corró d’Avall registrant un domicili. Hem vist gent donar suport. Hem estat en primer pla a les notícies. Mai, potser ho hauríem pensat, però ho hem vist.

Hem vist defensar les escoles de les votacions de sempre, hem vist decisió i organització impecable en fer-ho. Hem vist molta gent votar. Hem vist implicació ciutadana. Hem patit per si venien les porres, que condemnem. Han estat a prop, però finalment no les hem vist. Però no sabem si les veurem encara.

Hem vist decisions, canvis de rumb, amenaces, intents de pacte i proclamacions. També hem vist empresonaments molt polítics, que condemnem.

Per damunt de tot hem vist, però, implicació. Aquest és un fet remarcable. La societat té vida i colors molt diferents. I això, en si mateix és bo i ens enriqueix. No volem veure més la repressió. Ni aquí ni enlloc. No volem les llibertats coartades. Ni aquí ni enlloc. No volem la censura dels mitjans. Ni aquí ni enlloc. No volem qüestionar els nostres mestres. Ni els d’aquí ni els d’enlloc. No volem la violència. Ni aquí ni enlloc. Volem democràcia per damunt de tot. La volem aquí i a tot arreu.

Aquests dies hem vist. I el que haurem de veure.