Les eleccions donen un Consistori molt fragmentat. Entren 8 de les 9 candidatures.

Les eleccions municipals no aclareixen quin serà el futur govern de les Franqueses. Fins a 8 formacions polítiques han obtingut representació a l’Ajuntament. Convergència i Unió ha guanyat les eleccions, però per poc més de 30 vots de diferència sobre el PSC. Totes dues formacions han obtingut 4 regidors. Convergència per les Franqueses, el partit encapçalat per l’ex-alcalde Francesc Torné, ha esdenvingut la tercera força política del municipi amb 3 regidors, mentre que les Franqueses Imagina ha entrat a l’Ajuntament amb dos regidors. ERC, el PP, Plataforma per Catalunya i Unió dels Pobles de les Franqueses han obtingut un regidor.

Amb aquest panorama es fa difícil endevinar el nom del futur alcalde. La majoria absoluta està situada en 9 regidors, de manera que caldria un pacte com a mínim entre tres forces polítiques. La sessió d’investidura serà el proper 11 de juny. Serà aleshores quan sortirem de dubtes.