Editorial 84

Arran de la publicació de l’últim padró, hem sabut que les Franqueses té 17.660 habitants i és, per tant, el tercer municipi de la comarca pel que fa a volum de població. L’arribada de 682 nous veïns durant l’últim any ha provocat que passéssim al davant de Parets del Vallès, que habitualment era qui ocupava la tercera posició en aquest rànquing comarcal.

En realitat les xifres vénen a confirmar allò que veiem cada dia. Tots els qui hem viscut l’evolució urbanística dels darrers anys, intuïm que el nostre municipi és dels que més creix de la comarca. En concret, més d’un 4% en els darrers dotze mesos. Però els veïns també copsem que ens calen més i millors serveis per poder fer front a les necessitats que aquest creixement comporta. És el cas, per exemple, de les escoles i els instituts. Hom té la sensació que, per molts esforços que facin les administracions, sempre van per darrere de la demanda real de places escolars dels diferents nuclis del municipi.

I no només ens calen recursos. A algunes zones de les Franqueses també hi manca “vida”, o dit amb altres paraules, que es creï una veritable comunitat entre les persones que formen part d’un veïnat. Això per no parlar de la cohesió que hauria d’haver-hi entre els cinc pobles que conviuen des de fa tants anys…

A les Franqueses ens queda encara molt camí per recórrer i aconseguir aquests objectius. Per aquest motiu potser fóra bo aturar-nos i pensar si enlloc de créixer tant en quantitat no ens convindria més fer-ho en qualitat de vida. I això no és només responsabilitat dels governants; tots podem posar-hi el nostre granet de sorra.