Ara us toca a vosaltres

En números anteriors us hem estat donant informació sobre la incineradora que el grup Tamayo vol instal·lar a la Garriga i perquè la Plataforma Antiincineradora del Congost diu que no.

Els nostres arguments són sòlits i hem demostrat el perquè no. Tant és així que a Berga, la mateixa empresa volia instal·lar-hi una planta igual a la de la Garriga, amb condicions molt similars. Doncs bé, davant els informes que es varen presentar a l’ajuntament, cedits per nosaltres, varen bastar 2 mesos per dir “no”.

En el darrer ple, tots els grups polítics de les Franqueses es varen manifestar contraris a aquesta incineradora. Així mateix, en el pregó de la festa major de Corró d’Avall, el Dr. Ramon Velayos va dir “En aquests moments es debat a la Garriga, a un cop de pedra d’aquí, la construcció d’una incineradora de residus, una planta de biomassa que segons molts experts generaria una quantitat de tòxics que podria provocar problemes de salut a la gent de Corró d’Avall. La resposta de Corró d’Avall i de les Franqueses només pot ser una “No a la incineradora tan a prop de les nostres cases”. Cal que les forces socials de Corró d’Avall – associacions de veïns, plataformes de veïns, revista Garbuix, premsa, televisió local, associacions culturals i de lleure, el món sanitari…- estiguin alerta a aquest i altres temes de salut, perquè està en joc part del futur de la salut del nostre poble, i han de ser elles qui vetllin i participin en el seu disseny”

Jo em pregunto, què hi ha darrera de l’actitud de l’equip de govern de la Garriga. Crec, com ja vaig dir, que hi ha molta irresponsabilitat política i que no tenen arguments per defensar la planta. No contesten a les al·legacions presentades, únicament parlen de les contraprestacions econòmiques que Tamayo farà al poble, a canvi de la salut de moltes persones; i la salut no pot ser moneda de canvi!

Doncs bé, agafem el testimoni del Dr. Velayos i, com bé diu, siguem la societat civil qui es mobilitzi davant de tanta irresponsabilitat política. Us demano que doneu suport a la Plataforma. Ara us toca a vosaltres.

Glòria Lloreda

Membre Plataforma Antiincineradora del Congost