DELS “PANTANOS” A LES RAMBLES

Des que el govern d’en ZP va posar en marxa les mesures anticrisi, només hem vist ajuts als bancs, a la indústria de l’automòbil i sobretot l’augment de l’obra pública. Per augmentar aquesta darrera s’han inventat les ajudes directes als ajuntaments, perquè facin inversions en obra pública.

En el fons, això no deixa de ser política de galeria de tota la vida. Abans, el “caudillo” inaugurava “pantanos” (per això li deien, Paco el rana); ara inauguren altres mausoleus i/o obres sense solta ni volta.

A les Franqueses les ajudes del govern estatal serviran per convertir la Ctra. de Ribes en una rambla, l’adequació de la plaça major de Bellavista, la remodelació del camp de futbol de Llerona i la remodelació del carrer Aragó i la plaça Espanya de Bellavista.

Per Els Verds la majoria d’aquestes obres no són prioritàries i serviran només per pujar l’ego personal d’alguns membres del govern municipal i, la resta -si no canvien les coses- ho assumirà per omissió (les decisions del govern són solidàries).

De totes elles, la conversió en rambla de la Ctra. de Ribes és la més innecessària de totes. No tan sols perquè no aportarà ni cohesionarà res (com ho volen vendre), sinó que a més generarà uns problemes de mobilitat que creiem que no s’han plantejat.

Quan es fa una obra d’aquestes dimensions i d’aquesta afectació (1.800.000 €), cal buscar el consens i la participació ciutadana real. Tota la participació ciutadana s’ha basat en la consulta que va fer el senyor Torné (us agraden els arbres verds o grocs, les papereres rodones o quadrades) i una xerrada informativa a can Font. En cap moment s’han fet les preguntes claus: cal fer aquesta obra?, és prioritària aquesta inversió?, aquests diners es podrien invertir en altres actuacions més necessàries?

Doncs bé, Els Verds creiem que aquests diners es podrien haver invertit en altres actuacions, com ha fet l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, que els dedicarà a eliminar totes les barreres arquitectòniques del seu municipi. Aquí es podien haver destinat a arreglar voreres i carrers de Bellavista i Corró d’Avall o bé a complir amb la normativa que obliga a deixar a nivell de vorera els forats on hi ha plantats arbres, o bé adequar els parcs infantils del municipi a la normativa vigent o fins i tot per solucionar el nyap del Falgar.

En definitiva, per aquest govern municipal, la rambla de la Ctra. de Ribes és el seu “pantano” particular. Malauradament passen els anys i segueixen apareixent els mateixos tics.

Salut i ecologia.

Ferran Gontán

Regidor d’Els Verds

Perdoneu-me

Fa un trimestre, en l’anterior edició del Garbuix, us deia que havia arribat l’hora del poble, l’hora de la seva gent, que se’ns girava feina, que ara ens tocava decidir, doncs, pel que sembla, l’actual govern no té gaire ganes de fer-nos treballar. Com a veí de les Franqueses desconec que hagin fet cap pas per iniciar els tràmits de redacció del nou POUM.

La veritat és que estic del tot desconcertat, m’arrepenteixo de creure en ells, però sobretot, d’enganyar-vos a l’hora de fer propostes per la nova redacció del POUM i d’animar-vos a fer una feina, que de moment no existeix.

Ells deuen saber el per què, el quan, el com i l’on, però la veritat és que els veïns NO en sabem res.

I mentre, els plans urbanístics del municipi, qui sap com acabaran? Què se’n farà del Falgar? Què se’n farà del Teatre Auditori de Corró d’Avall? Què se’n farà del Sector N (polígons industrials de la Carretera de Cardedeu)? Com es resoldran els problemes d’aparcament de la Zona Esportiva de Corró d’Amunt? Quines mesures adoptarà el govern municipal per evitar o pal·liar els efectes de la Planta Incineradora de Biomassa de la Garriga? Què faran en relació al IV Cinturó?

Estimats governants, ja fa gairebé un any que sou al capdavant del municipi, no sé si és molt o poc temps, però la veritat és que no en sabem res de vosaltres, no en sabem res del futur dels nostres pobles.

Si teniu les idees clares, si sabeu per on van els trets, sigueu valents, doneu la cara, expliqueu-nos com està i com serà el nostre municipi.

Feliç primavera!

En Pep