L’ajuntament sol·licita el Pla de Barris per a Bellavista

L’Ajuntament s’ha decidit a presentar el Barri Bellavista a la convocatòria de subvencions de la denominada Llei de Barris. Aquesta llei pretén impulsar la regeneració de barris que es trobin degradats o que tinguin bosses de població especialment necessitada. El projecte presentat pel consistori està valorat en més de 10 milions d’euros i inclou diverses actuacions, com la construcció d’un nou espai cívic a la Plaça Nova, la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials per evitar inundacions o fer una passera per travessar la via del tren al costat de la Ronda Nord. Però no només es preveuen actuacions de tipus urbanístic. També n’hi ha d’altres de caire més social, com pot ser l’obertura dels patis de les escoles durant els caps de setmana o el foment del comerç de proximitat.

El projecte fou presentat en públic el passat 23 de març al Casal d’Avis de Bellavista amb la presència de l’alcalde, Esteve Ribalta, i de diversos regidors. Cal recordar, no obstant, que això només és un projecte. Ara la Generalitat haurà d’avaluar els projectes presentats pels diferents ajuntaments de Catalunya i triar a quins concedeix la subvenció d’enguany.