Voluntariat per la llengua, una experiència enriquidora que facilita l’aprenentatge i la pràctica oral de la llengua


COM FUNCIONA: es posen en contacte les dues persones voluntàries: la que parla el català habitualment (voluntari) i la que vol guanyar seguretat i fluïdesa (aprenent) perquè es trobin en un context real i parlin català en un ambient distès.

COMPROMÍS I DURADA: el mínim compromís que es demana és una participació de 10 hores: 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes. Les parelles lingüístiques es formen tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats. Totes les persones que participen en el programa ho fan d’una manera desinteressada.

QUI POT SER VOLUNTARI: totes les persones majors d’edat que parlin català, habitualment. No es demana cap titulació, només que disposin d’una hora a la setmana per conversar en català amb la persona assignada.

QUI POT SER APRENENT: totes les persones majors d’edat que ja tenen un mínim coneixement del català, que ja el parlen encara que sigui amb dificultats i que volen agafar fluïdesa, perdre la vergonya i incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Si voleu participar en el programa com a aprenents o voluntaris de les Franqueses, us heu de donar d’alta a: www.vxl.cat o bé truqueu al Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental, 93 879 41 30.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat