Corró d’Avall estrena un mercat de 2a mà

EncantsVendre, intercanviar o regalar. Qualsevol opció era vàlida per disposar d’una taula i para-sol a la plaça de l’Espolsada. Així va néixer, el dissabte 17 d’octubre, el Mercat dels Encants, nom amb què s’ha anomenat la nova proposta de l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall (www.lacivica.com). Amb la presència de 37 paradistes, la plaça va convertir-se en un mercat d’objectes i articles amb la particularitat que els marxants eren els mateixos veïns. En un moment on l’economia domèstica demana “fer punta al llapis” aquesta ha estat una oportunitat per adquirir productes de qualitat i en bon estat a uns preus sense competència. Joguines, llibres, càmeres fotogràfiques, calçat, roba de nens i d’adults, aixetes, articles de cuina, peluixos i moltíssimes coses més estaven a la venda a uns preus, realment, de crisi. Pels mateixos venedors “l’important no era el guany econòmic, sinó la satisfacció de no haver de llençar”. Al llarg de tot el dia l’afluència de públic va ser contínua, tot i que segurament va ser durant el migdia quan hi va haver més gent. Molts dels visitants es queixaven de la poca difusió que es va fer del mercat, encara que segons ens comenta Mercè Callejón, promotora del mercat dins la Cívica, “s’ha fet força propaganda impresa que s’ha distribuït pels comerços, però com a poble hem de trobar un sistema més net, útil i rentable”. No obstant, l’organització valora molt positivament tant l’interès dels veïns per treure i oferir els seus objectes en desús, com la quantitat de curiosos i interessats que ha atret la fira. Tot i que en un principi, la Cívica pretén convocar el Mercat dels Encants anualment, l’èxit d’aquesta edició i la petició de força gent per apuntar-se en properes edicions ha fet que l’organització consideri fer-la més d’un cop a l’any.

Per altra banda, el Mercat dels Encants va servir, també, perquè el grup de fotografia Zoom-les Franqueses (zoomlesfranqueses.blogspot.com) exposés en públic les fotografies finalistes de la primera edició dels concurs “Ensenya’ns el teu estiu en 1 imatge”. A mitja tarda, es va emetre el veredicte de les fotografies guanyadores i es va fer l’entrega dels premis.