Una part de la Carretera de Ribes es transformarà en Rambla

Carretera de RibesEl projecte de transformació de la carretera de Ribes en una Rambla, entre la plaça Gaudí i la plaça de l’Ajuntament, i la remodelació de la mateixa carretera entre la rotonda de la ronda Nord i la plaça de l’Escorxador són dues de les actuacions incloses al Fons Estatal d’Inversió Local, promogut des del govern de Madrid com a mesura per atenuar la crisi. Els altres projectes són la remodelació del carrer Aragó de Bellavista, entre el carrer Cardedeu i la plaça d’Espanya, i la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol de Llerona.

L’adequació com a rambla de la carretera s’haurà de dur a terme en un termini de 6 mesos i requerirà la contractació de 25 persones del municipi. Aquest projecte, pressupostat en més d’1 milió d’euros, es va presentar públicament el passat dijous 29 de gener al Centre d’Art i Noves Tecnologies Can Font. En aquesta reunió, l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Esteve Ribalta, va relatar el procés seguit des que es va presentar la proposta de remodelació de la carretera a finals de 2007. Així, durant 2008 es va desenvolupar un procés participatiu que va permetre als franquesins valorar aspectes del projecte inicial. Algunes de les aportacions més destacades de les prop de 200 respostes rebudes foren mantenir el doble sentit de circulació i la introducció d’un carril bici.