Curs d’història a les Franqueses

Curs històriaLa historiadora Assumpta Montellà, autora del llibre La maternitat d’Elna o El setè camió, ha conduït un curs que repassa la història de Catalunya des dels seus orígens fins a la democràcia. Des de finals de gener el Centre d’Art i Noves Tecnologies de Can Font ha acollit aquest curs de deu sessions que recorre cronològicament les etapes històriques més importants. El curs finalitzà el passat 28 de març amb una visita al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, al poble de la Vajol i la mina d’en Negrín, destacat escenari de l’exili de la Guerra Civil. Així mateix, a partir del llibre d’Assumpta Montellà, i en commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’11 de març es presentà al Teatre-auditori de Bellavista l’obra teatral La maternitat d’Elna, interpretada per l’actriu Rosa Galindo i el pianista Luc Olivier Sánchez. L’obra relata l’exili de centenars de milers de persones i la història de les mares d’Elna i la seva experiència en la maternitat.